Auto huren in Nice

De luchthaven van Nice is één van de plekken in Europa waar enorm veel auto’s verhuurd worden. De ligging midden in de regio Provence-Côte d’Azur zorgt voor een grote vraag naar huurauto’s zodat toeristen naar hun eindbestemming kunnen reizen en ter plaatse meteen een vervoermiddel ter beschikking hebben. Niet voor niets dat tientallen grotere en kleinere autoverhuurders actief zijn in Nice. Een deel daarvan heeft eigen kantoren of balies op het internationale vliegveld van Nice. De kleinere autoverhuurbedrijven zitten vaak elders in de stad. Je kunt er voor kiezen om direct vanaf de luchthaven een auto te huren (dat is wat de meeste mensen doen). Je kunt echter ook eerst met de bus, trein of taxi naar je accommodatie in Nice reizen en vervolgens een keer voor één of meerdere dagen een auto huren om een uitstapje binnen de regio te maken.Let op als je een auto huurt

Als je op zoek gaat naar een huurauto dan ben je al snel geneigd om op basis van prijs te gaan vergelijken. Bij een product zoals een huurauto is de (basis)prijs vaak niet doorslaggevend. Het is immers leuk hoor om voor weinig geld een goedkope huurauto te regelen, maar als vervolgens blijkt dat de verzekeringen slecht geregeld zijn, er een hoog eigen risico geldt of de auto in matige staat is dan wordt goedkoop al snel duurkoop. Niet complete verzekeringen of extreme hoge risico’s bij schade kunnen je op hoge kosten drijven.

Er zijn autoverhuurbedrijven die extra toeslagen berekenen die niet direct zichtbaar zijn bij de boeking zoals een servicetoeslag voor het ophalen of inleveren buiten kantooruren, luchthaventoeslagen of een toeslag voor het rijden op diesel.

Een geintje wat sommige verhuurders flikken is dat je persé een volle tank brandstof moet kopen en de auto vervolgens met een lege tank in mag leveren. Ten eerste betaal je veel te hoge brandstofprijzen in vergelijking tot de normale prijzen die je aan de pomp betaalt en ten tweede lukt het je nooit om de tank brandstof helemaal op te rijden voordat je de huurauto weer inlevert. Dubbele winst dus voor de autoverhuurder en voor de huurder extra kosten die de huurprijs eigenlijk opdrijven.

Let op als je een auto huurt

Verhuurlocaties

Als je direct vanaf de luchthaven van Nice (Nice Côte d’Azur Airport) een auto wilt huren dan is het het handigste als je dat doet bij een verhuurder die een balie op de luchthaven heeft en de auto’s meegeeft vanaf het luchthaventerrein. Dit is gemakkelijker dan wanneer je eerst opgehaald wordt vanaf de luchthaven en per shuttle eerst naar een externe auto-uitgifte moet gaan. Grote jongens zoals Avis, Hertz, Budget, Europcar en Sixt verhuren direct vanaf het vliegveld.

autoverhuurders in Nice

Reserveer vooraf

Om teleurstellingen en hoge prijzen te voorkomen kun je je huurauto het beste vooraf al via internet reserveren. Op die manier ben je er zeker van dat je een auto in een bepaalde categorie hebt en kun je op je gemak de prijzen en voorwaarden lezen.

Nadat we verschillende slechte ervaringen hebben gehad met een aantal autoverhuurders zijn we op zoek gegaan naar een betrouwbare partij om onze huurauto’s bij te regelen. We kwamen toen al snel uit bij Sunny Cars. Deze huurautobroker kennen we nog uit de tijd dat je nog naar het reisbureau ging om een vakantie te boeken. Ze zijn helemaal met hun tijd meegegaan en hebben tegenwoordig een uitstekende website waar je huurauto’s op populaire vakantiebestemmingen zoals Nice kunt huren.

Als je bij Sunny Cars een auto huurt dan bieden ze huurauto’s zonder verborgen kosten of vervelende voorwaarden:
• de verzekering is altijd all-risk
• er geldt geen limiet wat betreft het aantal kilometers dat je mag rijden
• tenzij je het echt bont gemaakt hebt, wordt het eigen risico terugbetaald
• geen oneerlijke tankregelingen
• geen uitsluiting van glas, bodem, dak of banden van de verzekering

Wil je een auto huren in Nice? Kijk dan bij Sunny Cars voor de all-in huurauto’s die ze aan kunnen bieden via betrouwbare partners in Nice.

Start je zoektocht naar een huurauto in Nice via Sunny Cars

Een andere populaire verhuurder is Easyterra. Zij bieden huurauto’s aan van verschillende autoverhuurders die in Nice actief zijn. Je kiest bij Easyterra zelf hoeveel comfort je wilt hebben. Wil je een goedkope auto huren met de noodzakelijke standaardverzekering, of kies je voor een huurauto met uitgebreide all-in verzekering? Alles is mogelijk bij Easyterra.

Je betaalt bij Easyterra alleen voor wat je echt nodig hebt. Het maakt je daarom gemakkelijker om een goedkope huurauto in Nice te vinden.

Bekijk huurauto’s in Nice bij Easyterra

Speciale auto's

Wil je een speciale auto zoals een cabrio, een MPV, een busje of een premium luxe auto huren, die dat dan zeker op tijd. De beschikbaarheid is veel kleiner dan van de gangbare auto’s en wie deze niet op tijd reserveert die grijpt er gewoon naast. Dat geldt zeker voor het veel drukkere zomerseizoen.

Parkeren in Nice

Net als iedere grote stad kent ook Nice de nodige parkeerperikelen. Op straat parkeren lukt je niet zo gemakkelijk en is vooral in het centrum van Nice vaak alleen maar tegen betaling mogelijk. Soms onduidelijke parkeerverboden kunnen zorgen voor onprettige gevolgen zoals parkeerboetes of het wegslepen van de auto. Het handigste is om je auto te parkeren in één van de vele parkeergarages die Nice telt. Vooral in het centrum vind je een groot aanbod aan betaalde parkings.

huurauto in Nice